Bereken de prijs van de voorzetramen met de configurator en bestel direct online! 

Welk type glas kies ik?

Voorzetramen en glas

Welk type glas kies ik?

Wij begrijpen dat het kiezen uit de diverse glassoorten best ingewikkeld kan zijn. Daarom vertellen wij u graag meer over onze voorzetramen en de opties in glas.

Floatglas

Enkelglas

Enkel glas (ook wel float glas genoemd) wordt geproduceerd volgens de float methode, bedacht in 1952 door Pilkington. Bij deze methode wordt glas verhit en het gesmolten glas wordt vervolgens over een bad van tin gegoten. Het glas wordt langzaam afgekoeld, zodat er een vlakke glasplaat ontstaat. Floatglas bestaat uit één glaslaag. 

Voorzetramen glasdiktes

  • 4mm enkelglas
  • 6mm enkelglas
  • 8mm enkelglas
Waarom veiligheidsglas?

Waarom veiligheidsglas?

Glas is een duurzaam product en breekt niet snel, maar als een ruit van gewoon glas toch breekt dan kunnen er gevaarlijke scherven met scherpe randen en openingen in het glas ontstaan.
Dit breukgedrag kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel zoals diepe snijwonden.

Zeker op plekken waar het glas makkelijk bereikbaar is voor personen, kan glasbreuk ernstige gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan glas in (tussen-)deuren, in schuifpuien, in ruiten die tot op de vloer of bijna tot op de vloer komen. Maar ook in situaties waar het glas niet direct bereikbaar is kan gewoon glas na breuk tot letsel leiden, bijvoorbeeld wanneer het glas na breuk naar beneden kan vallen.

Bij veiligheidsglas ontstaan bij breuk geen gevaarlijke scherven en is er dus geen kans op ernstig lichamelijk letsel. Het is daarom belangrijk dat veiligheidsglas wordt toegepast daar waar er een verhoogd risico is op breuk van het glas door personen.

Gelaagd glas

Hoe werkt dat?

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een (doorzichtige) taaie kunststof folie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij breuk bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel.

Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat, zoals bij gewoon glas wel het geval is. Het blijft dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is. Gelaagd glas vindt u bijvoorbeeld terug als voorruit in de auto, dakbeglazing, balustrades en ook in ramen en deuren.

Voorzetramen glasdiktes

  • 33.1mm - twee glasbladen 3mm dikte met 1mm PVB folie
  • 44.1mm - twee glasbladen 4mm dikte met 1mm PVB folie
Geluidwerend glas

Gelaagd glas met speciale akoestische PVB folie

Geluidwerend glas

Gelaagd akoustisch (veiligheids)glas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een (doorzichtige) taaie speciale kunststof folie. De kunststof folie is meestal een polyvinylbutyral folie, afgekort als PVB. Een voorzetraam met geluidswerend glas is een gelaagde ruit met extra akoestische eigenschappen.

Deze speciale akoestische PVB folies zorgen voor een sterke verbetering van de geluidsisolatie van glas doordat deze de geluidstrillingen beter dempen dan ‘gewone’ PVB folies.

Wanneer aan de geluids-isolatie van glas hoge eisen gesteld worden, biedt de toepassing van een voorzetraam met deze speciale akoestische PVB folie een oplossing.

Voorzetramen glasdiktes

  • 33.A1mm - twee glasbladen 3mm dikte met 1mm akoestische PVB folie
  • 44.A1mm - twee glasbladen 4mm dikte met 1mm akoestische PVB folie
Isolatieglas

Twee glasbladen met een spouw

Isolatieglas

(Isolerend) dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader of Warm-Edge afstandhouder) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht. 

Voorzetramen glasdiktes

  • 4-6-4mm - twee glasbladen 4mm met 6mm spouw