Bereken de prijs van de voorzetramen met de configurator en bestel direct online! 

De plek voor interessante inzichten, handige tips en producten

Welkom op onze Topblogpagina!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze blogpagina. Hier vind je een verzameling van artikelen over allerlei onderwerpen die jou kunnen helpen, inspireren en informeren. Ons doel is om jou van dienst te zijn met praktische tips en tricks, zodat je meteen aan de slag kunt met de informatie die je hier vindt.

Wat kun je verwachten?

We zullen regelmatig nieuwe blogposts plaatsen over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan handige stappenplannen, inspirerende verhalen en diepgaande analyses. Onze schrijvers zijn stuk voor stuk experts op hun gebied en delen graag hun kennis en ervaringen met jou. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Ontdek onze blogs

Lees onze blogs en vind inspiratie voor je volgende project. We delen graag onze kennis met jou!

Filter op Blog categorie:
Tips & Trucs
Projecten
Producten
Verduurzamen
Energiebesparing

Referenties

1 jaar geleden

Muziekschool Amsterdam

Normaal gesproken belichten wij het geluidswerende aspect van onze voorzetramen bedoeld om geluidsoverlast buitenshuis te houden. Voor deze klus kregen we een wel hele speciale vraag. Zo hebben we bij de muziekschool in Amsterdam voorzetramen geplaatst om het geluid juist binnen te houden. En daarnaast uiteraard om de warmte te isoleren.

Lees meer...

Referenties

1 jaar geleden

Tropeninstituut Amsterdam

Het Tropenmuseum, gesticht in 1864 als Koloniaal Museum, is een Nederlands volkenkundig museum in Amsterdam. Het museum geeft beeld van zowel de levende tradities als van de geschiedenis van verschillende wereldculturen. Vanaf de jaren ’90 richt het museum de verschillende afdelingen opnieuw in. Waarbij dit jaar ook de ramen op de planning stonden om meer rekening te houden met warmte-isolatie. De oplossing? Voorzetramen natuurlijk!

Lees meer...

Referenties

2 jaar geleden

Ibis Hotel Den Haag

Het is een uitdaging om rust te vinden in een drukke stad zoals Den Haag. Gelukkig hebben we daarvoor een oplossing: schuivende voorzetramen. Deze innovatieve oplossing is niet alleen ideaal voor het creëren van een rustige omgeving, maar biedt ook een uitstekende geluidsisolatie. Een perfect voorbeeld hiervan is het Ibis Hotel in Den Haag, waar deze voorzetramen zijn geïnstalleerd om de hotelgasten een goede nachtrust te bieden. Daarnaast is ook de isolerende functie om kou buiten te houden belangrijk om een forse besparing op de energiekosten te realiseren.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Murmellius Gymnasium Alkmaar

Het Murmellius Gymnasium is een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis. In 2014 werd het 110 jarig jubileum van de school gevierd. In opdracht zijn er meer dan 100 voorzetramen geplaatst met als doel warmtebesparing voor het gehele gebouw. Onze voorzetramen zijn zowel warmte- als geluidsisolerend, en dat zorgde voor een leuke verassing.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Monumentale woning in Leiden

Glas in lood ramen zijn prachtig om te zien, maar van enkel glas en bieden daarom mindere geluids- en warmte-isolatie. In een monumentale woning in Leiden hebben we voorzetramen geplaatst om het woongenot nog beter te maken.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Groot Begijnhof

Als je ooit een bezoek hebt gebracht aan het Groot Begijnhof Gent, dan weet je hoe uniek deze plek is. De verstilde rust die er heerst is ongeëvenaard. Maar wist je dat deze rust mede te danken is aan de recent geplaatste voorzetramen? Niet alleen zorgen deze ramen voor een betere geluidsisolatie, maar ook verbeteren ze de warmteisolatie aanzienlijk. Wat zijn voorzetramen? Voorzetramen zijn een soort secundaire ramen die voor de bestaande ramen worden geplaatst. Ze bieden een uitstekende oplossing voor verbeterde warmte- en geluidsisolatie, zonder dat de originele ramen vervangen hoeven te worden. Dit is vooral handig voor historische gebouwen zoals het Groot Begijnhof in Gent, waar het behoud van de oorspronkelijke architectuur van cruciaal belang is.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Chateau Normandië

Elk detail telt. Dat is de overtuiging die ons heeft geleid naar een prachtig Chateau in Normandië. Een plek die niet alleen een plaatje is vanaf de buitenkant, maar ook zeker tot in de kleinste details een plaatje van binnen. Onze toegewijde teamleden hebben de reis naar Frankrijk ondernomen, vastbesloten om hun expertise in te zetten. Het doel? Het interieur van dit prachtige kasteel verrijken met voorzetramen. Een project dat een week van toewijding en precisie vereiste. Deze reis was niet alleen een kans om ons vakmanschap te tonen, maar ook een bron van inspiratie. Het doet ons beseffen dat de schoonheid van een ruimte niet alleen afhangt van het grotere plaatje, maar ook van de zorg die besteed wordt aan elk klein detail. Wij geloven dat dit de sleutel is tot het creëren van ruimtes die een tijdloze elegantie uitstralen. Ruimtes die een verhaal vertellen. En wij zijn trots dat we deel uitmaken van dat verhaal.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Villa Augustus

Villa Augustus is een monumentale waterfabriek in Dordrecht. Deze 33 meter hoge toren kreeg een tweede leven door de functie van watertoren om te zetten naar zowel hotel- als horecagelegenheid. Momenteel stroomt er alleen nog op de vierde verdieping van het rijksmonument water, namelijk in de badkamers van de luxe hotelkamers. Niet alleen de toren werd destijds opgeknapt, maar nu ook het restaurant én dat door middel van onze voorzetramen.

Lees meer...

Referenties

4 jaar geleden

Restaurant La Ruelle Weesp

Gelegen in het hart van Weesp, vindt u dit prachtige restaurant in een monumentaal pand. De unieke uitdaging van dit pand? De enkele beglazing mocht niet vervangen worden door isolatieglas.

Lees meer...

Energiebesparing

2 weken geleden

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn extra ramen die aan de binnen- of buitenkant van uw bestaande ramen worden geplaatst. Ze creëren een isolerende laag die helpt om warmteverlies te verminderen en geluidsoverlast te beperken. Dit maakt ze een populaire keuze voor zowel oude als nieuwe woningen. Voorzetramen bieden een aantal goede voordelen, in de onderstaande blog zetten we de voordelen van voorzetramen voor je op een rij.

Lees meer...

Tips & trucs

5 dagen geleden

Voorzetramen en omgevingsakoestiek

Omgevingsakoestiek zijn geluiden buiten een bepaalde ruimte van een huis of kantoor. Denk bijvoorbeeld aan straatverkeer, bouwwerkzaamheden, apparaten, spelende kinderen en HVAC-Systemen.

Lees meer...

Energiebesparing

1 dag geleden

Voorzetramen zijn de ultieme oplossing voor isolatie en energiebesparing

In de wereld van energie-efficiëntie en duurzaam wonen worden voorzetramen steeds vaker gezien als een kosteneffectieve en praktische oplossing voor isolatie. Of het nu gaat om een historisch pand of een modern huis, voorzetramen bieden een scala aan voordelen die verder gaan dan alleen het verbeteren van de thermische prestaties.

Lees meer...